Svante

Svante

Romanläsning

LäsefrukterPosted by svante Oct 30, 2018 10:24:17
30.10 -10
Mörkt och gråtrist dessa långa morgnar. Skyll det på den s k "Daylight saving tiden" , Ja, alltså att vi nu flyttat tillbaka våra klockor (utom vår biologiska) en timme sedan i söndags. Kan och ska väl bli ändring på detta framledes, när EU-instanserna så beslutar.

Mycket oro i världen som synagogmorden /terrorbrotten i Pittsburgh. Stora dödsolyckor som senast flygplanet på väg till Djakarta från USA som störtade kort efter start och orsakade..., det var väl 169 passagerares död. Och så den 56-årige brevbombaren på det som siktade in sig på alla som uttalat är emot president Trumps politik: Demokrater, tidigare presidenter och visepresidenter samt en del kulturprofiler typ Robert de Niro
Hemma i Sverige har vi det inte heller så glatt. Tittar man på nyhetssändningarna, får man veta övernog om branden i Backa, Göteborg för jämt 20 år sedan. Viktigt förstås för att inpränta hur viktigt det är med att efterfölja regler för att minimera riskerna med brandolyckor i trånga utrymmen.
Sverige står utan regering medan Löfven och hans sossegäng sköter landet med sin "expeditionsministär" Håller landet på styrfart och sköter det löpande. Litet spännande att se vem som röstas fram av riksdagen till slut är det ju ändå.
Själv har jag lagt spänningslitteraturen åt sidan för nu och piggar upp mig med några roande serier på strömmad bio som "Vänner" Den gamla serien får mig verkligen att le breda leenden åt David Schwimmer och alla de andra som träffas på perk(?) cafét och på träffar, dating och auditions. Litet ruggigare men klart godkänd som humorserie också är, tycker jag "13 oundvikliga..." som utspelar sig i amerikansk collegemiljö. En flicka, Hannah, är död men via kassettband som hennes gamla kamrater lyssnar på spelas hennes sista levnadshistoria upp så sakteliga och ska väl ge något slags svar på ett "Varför" Hur det kunde gå så illa.
På litet av en slump valde jag en roman ur det sk feelgood/humorfacket: "Roten till det onda av Milka Nousiainen. Den har blivit en trevlig följeslagare under den senaste veckan. Jag citerar baksidestexten så får du ett hum om vad det går ut på:
Pekka och Esko är så olika som två finska män kan vara. Tillsammans bestämmer de sig för att leta reda på sin pappa. Sökandet tar dem ut i världen, från Finland ända till Australien med stopp på vägen i såväl Södertälje som Bangkok."  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.