Svante

Svante

Världsbokdag eller inte

LäsefrukterPosted by svante Apr 26, 2018 18:49:52
smiley Världsbokdagen infann sig som vanligt den 23:e men redan den 21 var jag i Göteborg och kunde köpa en pocketbok till kraftigt reducerat pris, 55 kr. Det var debuterande Niklas Natt och Dags historiska deckare "1793" som jag läste två spännande kapitel i. Jag antar att handlingen kan ha något med kungamordet föregående å att göra, 1792,men det är inget jag säkert vet. Säkert är att Natt och dag är en driven skribent både vad gäller miljö- och personskildringar. Eftersom både Leif GW och Giolito har berömt hans bok, antar jag att författaren också lyckats få till en bra intrig!

En annan bok jag har haft god behållning av är pocketutgåvan av Nick Hornbys "Funny girl" från 2016 visst. Efter 100 sidor lästa har lantisflickan Barbara lämnat sin far i ensamhetens Blackpool och flyttat till London för att söka sin lycka som skådespelare - något som upptagit hennes drömmar sedan hon och pappan njutit av Lucille Balls komiska geni i radioshower.
Efter en påver början med delat boende i en liten lägenhet utan vare sig telefon eller tv och ett jobb som demonstratris på parfymavdelningen på ett varuhus, testar hon att provläsa för en roll för en relationskomedi som ska gå på BBC-tv. Efter en myckenhet av skämt och satiriska gliringar i produktionsteamet, lyckas Barbara så bra med sin utformning av rollen att hon får den kvinnliga huvudrollen och ett trttiominuters provavsnitt spelas in och bejublas av sittande publik. 1960-talet revoltanda smyger sig in även i kulturen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.