Svante

Svante

Den sista gästen

LäsefrukterPosted by svante Dec 14, 2017 17:51:07
Ensamma kufar som försöker få rätsida på sin tillvaro genom promenader, inre monologer vid fläckiga cafebord - gärna parisiska, finns det gott om i den seriösa litteraturen genom seklerna. Vi har t ex "Mina vänner" av Bove, Holden Caulfield i Salingers "Räddaren i nöden". Bland svenska litteratörer: Hjalmar Söderberg givetvis med den olycklige läkaren Doktor Glas och med Arvid Stjärnblom i en ännu mycket läsvärd och, tror och hoppas jag, läst kärleksroman.
En alldeles nyss utkommen svensk kortroman som fångat mitt intresse för sin humor och nyskapande språk är "Den sista gästen" om den otidsenlige kyparen på restaurang KB i Stockholm som lyckliggörs av att betrakta ett ungt par som ofta är gäster på krogen. De har så mycket att berätta och visa varandra ända tills de själva blir "TP" Vart tar han vägen med sin förtvivlan som inte längre verkar hållas i schack av rutinerna. är väl frågan. Författare är Andreas T. Olsson som gjort stor lycka som dramatiker (spelad bl a på Dramaten med sin pjäs Sufflören.)

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dick Jan 06, 2018 17:37:07

Det där låter ju som en trivsam eller snarare behaglig läsning där nån annan får stå för förtvivlan, men det kanske riktigt är författarens intentioner med skriften.