Svante

Svante

Det blåser 2

Natur och väderPosted by svante Oct 04, 2016 14:50:11
4.10 -16
Jaha, nyss skrev jag litet putslustigt om den relativt sett sansade blåsten i Halmstad. Men nu, nu är det på allvar och alldeles på riktigt! Jamaica, Haiti och Kuba ligger i farozonen för en av de värsta orkanerna nånsin. (Dock var Katrina värre.) En vindstyrka på uppå 65 m per sek och en nederbörd på uppemot 1000 mm (1 meter) väntas inom kort drabba dessa öar /länder.

En författare som skriver bra om karga trakter, hårt utsatta för väder och vind är Peter May. Jag har snart läst ut första delen i hans trilogi från Lewisöarna, Yttre Hebriderna. Att befolkningen av fiskargubbar och bönder är av det hårdföra slaget förvånar inte direkt. Boken är en deckare men det är väl inte mordgåtan som engagerar en i första hand utan snarare den infogade memoarskildringen från huvudpersonens (och antagligen författarens?) barn och ungdom. Ett par av kapitlen är så spännande att det känns i kroppen. Del ett heter "Svarthuset" och är på drygt 360 sidor.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.