Svante

Svante

Hamnfesten i Grötvik

HalmstadPosted by svante Jul 09, 2017 17:55:18
Satt alena framvör TV:n och tittade klart på ett avsnitt av "Better call Saul" Bra i och för sig, men jag hade suttit inne mest hela dan och nu var det dags att få frisk luft och se litet folk. Varför inte Hamnfesten i Grötvik tänkte jag. Verkade kul, enligt flyern som landat i postlådan: mat och dryck, lekande barn och så någon slags musikunderhållning.

Tänkt och gjort. Jag pinnade på för allt vad tygen höll på min gamla cykel (ej el-förstärkt.) Skulle maten räcka, skulle musik och dans fortfarande vara igång? Det var sådana frågor som ansatte mig, där jag susade framåt och nerför Grötviksbacken väjandes för fotvandrare och en kommunal buss. Jo, folk var där kvar, tyvärr ingen mat. Klart jag var ju sent ute. Men kunde där inte ens finnas en korvsnutt, kvarglömd på grillen och en vinslatt att liva upp humöret med. Nädå, loppmarknad, men med just inget som var något för mig, hoppborgar, lotterier - tja, men hur ofta vinner man?
Trivdes ändå med att gå omkring där på området, känna träbryggor under fötterna och skåda båtar, samt himmel och hav. Det unga bandet var igång och spelade en riktigt hyfsad version av Rolling stones "Honky tonk women". Sedan mest dansmusik "Leende guldbruna ögon" och det slags. De gamle svängde om och såg en aning lyckliga ut.

Några bilder blev det (i nedladdningsbart format, hoppas jag.)


  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post458