Svante

Svante

Romaner och förhistoria

LäsefrukterPosted by svante Feb 11, 2017 16:01:03
11.2 17
Det är litet ljusare om dagarna. Först efter klockan 17.00 behöver man bekymra sig om att tända fönsterlamporna som signalerar att "jodå, här är någon hemma"
Vad använder man då tiden till, när man inte dragits med i workoutivrarna eller skrot-lyftarnas käcka kampanjer.
För min del är det läsande och skrivande som gäller och så någon dänga på gitarren om stämbanden orkar yla med.

Läser en så kallad Moskva Noir av en författarduo: Paul Leander Engström och Camilla Grebe. Riktigt trivsam och lättläst är denna andra del i trilogin (fler delar må väl komma) som heter Handlaren från Omsk. Det är ingen småhandlare det gäller utan det är vapenhandel med politiska förvecklingar långt upp i den ryska och svenska maktsfärerna. - Ett ryskt företag Marratech importerar vapen från ett bolag i Sverige. Det visar sig att ett kraftigt svinn förekommer och vapen, som alltså Sverige exporterat, hamnar i ett stridförande land, Somalien. Tom Blixen är den smarte svensken som anställts av det ryska importföretaget. Han anar oråd och luskar litet på egen hand. Det håller på att gå riktigt illa för honom. Ja, mer ska väl inte avslöjas. Trivsam läsning hur som helst (med undantag för genrens blodigare ingredienser kanske - smaken är ju olika!)

När blev de första människorna till är en fråga som fascinerat oss i långliga tider. Forskarna har lanserat den ena teorin efter den andra. Vem minns inte Pekingmänniskan , Lucy, Ordovai m fl? En som pekar ut människornas urhem som det inre av Afrikas urskogar är Lasse Berg. Man läser med nöje hans bok Gryning i Kalahari från 2005 med sina många fyndiga och träffsäkra iakttagelser av människornas kusiner de aggressiva schimpanserna och de mer sociala, familjära Bobonerna samt hans intervjuer med nutida Paleontologer och beskrivning av deras teoribildning.


.  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post452