Svante

Svante

Ny bok tillagd

LäsefrukterPosted by svante Jun 25, 2015 00:01:22
24.06 -15
Hallå därute. Vädrets makter anbefaller läsning och bluesmusik. Jag tackar Deezers fina urval för det senare. Från deckarbiblioteket har jag läst utmärkta "Sonen" av Nesbö som, måste jag säga, tar ett stort steg bort från genrens klichéer och fällor. Nesbö kan verkligen skriva och räds inte de svåra frågorna om livets mening.
Ninni Schulmanns senaste, Vår egen lilla hemlighet, är väl - som det hittills verkar mer av det småputtriga trevliga slaget, men den avkopplingen kan behövas den också. Hunnen lite längre i läsningen, får jag korrigera, det drar ihop sig till storm i en av familjerna, där fadern anmälts till soc för misshandel.

Så har jag lagt till en ny långnovell (7 A4) på www.kapitel1.se med titeln Herr T och flykten. Läs gärna (Och kommentera om du är el vill bli medlem på Kap1!)

Sportsligt till sist. U-21orna avancerade till sist till semi mot Danmark på lörd den 27. Tacka Tibbling för det :-)

26.06 -15
Inte visste jag om att konstnären Sven Ljungberg och hans konstnärsfru AM, har en son som också - gissa det! - är konstnär. Pontus heter han och ställer nu, med anledning av sin 70-årsdag, ut en retrospektiv utställning. Jag var där, på Ljungbergsmuseet i Ljungby, och tittade på den. Blev alldeles överväldigad av dess finurliga tavlor med varma färger i olika tekniker (mest olja) som fyllde väggarna i den trivsamma lokalen som omfattar 2 våningar. Självklart hann jag med att titta på fader Svens fina porträtt och gatubilder med motiv från Sverige och utlandet: ItalienUngern, under olika årstider. Museet har dessutom ett litet café med gott espressokaffe och med utsikt åt trädgården och gatan.
Rekommenderar varmt ett besök!

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post402