Svante

Svante

Världens onska och elände

BilderPosted by svante May 23, 2017 17:01:21
Manchester har sorg efter ytterligare en terrorattack som drabbar Europa. Vilka ruttna tider man lever i när sådant fruktansvärt kan ske!!

Cyberattacker är ju också en allvarlig sak som väl lär öka i frekvens nu när stormakterna har svårt att hålla sams,
Det ställer till det även för en amatörskribent som jag:
Den fasta föresatsen att som morgontvexperterna sa "uppdatera windows 10" blev av och slog väl ut. (dvs det slog inte ut datorn alls men konsumerade tid som säkert kunde använts bättre)Det är väl knappast mitt oskyldiga surfande av dagsnyhetsflödet och kändisliv på MSN som är aktuellt för den "största cyberattacken nånsin" men nu är det likväl gjort. Och när det nu var gjort, skrev jag ngt och rekapitulerade det skrivna som sparats ner på en långlång fil och en blott 2-sidig. Var i a f nöjsamt att stryka ned och förlänga somt som författare måste - Alltså "ta sig i kragen och efterrätta sig - men inte in i ledet så det så.
Håll ut!

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post457

Sedda filmer

BilderPosted by svante Jul 18, 2016 11:09:31
18.7 -16
Den här sommaren är som den är. Först var det varmt och soligt i maj, om ni minns. Sedan har det varit så där... Omväxlande. Juni var kall och blåsig, åtminstone här på västkusten. Kring Midsommar var det skapligt, i a f i Mellansverige, där jag och familjen då befann mig. Nu, i mitten av Juli, tycks en regnperiod tagit sin början (Är ju vanligtvis så i och kring "Fruntimmersveckan") Men men, det fuktiga och regntunga vädret kanske är väl för luftrören och befrämjande för tankeverksamheten. "Who knows, who knows about the blues?" som Willie Dixon kanske skrev.

Mycket elände ute i stora världen - Nice - vilken katastrof på själva franska Nationaldagen. Skandal, fruktansvärt. Och så ett par dar efter det ett statskuppsförsök i Turkiet som förutom döda i hundratal och tillfångatagna revoltörer bara verkar ha ökat på den redan maktfullkomlige presidentens makt.

Sedda filmer. "The big short" är en fartfylld skildring om Bostadsbubblekraschen I USA och den finasiella oredan som följde på den. Tydligen var hela världsekonomin på väg att slås i spillror. Fruktansvärt, men så roande skildrat med dessa duktiga skådespelare som t ex Brad Pitt, Christian Bale och Steve Carell". Inte helt lätt att hänga med i intrigen dock, för den som sällan eller aldrig satsar på börsen och inte vet vad "blankning", "CDO:s", etc betyder. Det lär finnas en bok som filmen baseras på. Men bara på engelska och föga spridd på biblioteken. Synd, borde kanske översättas.


  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post441

Gammal film på VHS

BilderPosted by svante Apr 06, 2016 12:50:46
6.4-16
Såg en timslång del av en gammal film med fransmannen Louis de Funès. Biljakter, sköna och, visade det sig, fala kvinnor. Diamanthälare samt en god portion humor. Humor kan behövas en gråvädersdag som idag. På VHS-rullen (från -91) fanns också en 27 minuters intervju med UL, efter utgivningen av hans roman "Saknaden".

42-åringen verkar tämligen nervös men har sitt avväpnande skratt att ta till. Förmodligen var han ett motvilligt intervjuoffer som Ulrika K/nutsson?/ försöker gillra försåtliga fällor för. A pros pos är det 40 år sedan utgivningen av UL:s debutroman "Jack" som väldigt många läste och inspirerades av. Wahlström förlag grattar med en nyutgåva av Jack.

Som start på kassetten finns också en inspelning från en TV-utsändning av "Povel Ramels 70-årskalas" - men det får jag ta en annan gång. (Observera att jag regelmässig använder "citationstecken" mellan verktitlarna.) Det är något som det tyvärr slarvas med nu i tidningstext. Blir tydligare med, anser jag.

Mer nostalgi:
Lyssnade igår på några spår från en av Pugh Rogefeldts samlingsCD:s Sköna låtar som "Hog farm", "Om vi alla tar i - i -i" och sist men inte minst "Guldgruva" med utsökt munspel och bluesig röst.  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post434

Adele regerar

BilderPosted by svante Mar 30, 2016 15:00:19
30.3 -16
Såg den förträffliga engelska sångerskans föreställning på old Albert Hall i London. Ja, det var ju ett par år sedan, så det fick bli via DVD. Men, vilken förtrollande stämma med oftast exakt tonträff - och med vilken inlevelse hon lyckas förmedla känslor av ensamhet och ångest - men också ren och skär glädje! Skivan eller rättare sagt skivorna är lånade från Stadsbiblioteket här. Skiva nr 2 är en CD-Rom med alla låtarna från konserten. Kan man ju ha med i bilen och lyssna av på väg till något trevligt mål, som Konstmuseet i Mjellby, där jag nyligen såg utställningen"De moderna männen". Mycket bra den också. Let the sun shine insmiley  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post433

Good old VHS

BilderPosted by svante Mar 08, 2016 15:55:23
8.3 -16
Ibland blir även den mest intressanta och underhållande boken för tung och man behöver något annat. Som väl är har jag en hel del gamla VHS:er dvs videoband att kolla igenom, nu när jag har tid. Sett en inspirerad och pigg Paul McCartney rocka tungt och vemodsmjukt om vartannat i en dokumentär från mitten av 1990-talet. Vid samma tid skapade han också ett orkesterverk för Liverpool stad. Klart njutbart!

På en annan VHS en känslomässigt tung pjäs av Lars Norén: "En sorts Hades I och II.
Här väjs inte för att använda såväl svär som köns-ord, men man är ju mera härdat nu. Det är ett gripande kammarspel med många udda existenser, kan man väl säga. Den har visst gått på Öppet arkiv också, men själv fick jag inte igång den där. Jag saknade väl något Java eller annat digitalt hokus pokus skulle jag tro. Tack och lov för den analoga tidens mer medgörliga teknik.smiley

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post431

Bragd Sarah

BilderPosted by svante Dec 01, 2015 13:39:07
Grattis till simmerskan Sarah Sjöström som fick SvD:s Bragdguld.
Väl värt, absolut!
Nu väntar kortbane-EM i Israel. smiley

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post421

Ett par fresker

BilderPosted by svante Nov 23, 2015 15:58:16
På begäran serveras här ett par bilder ur fresken från Kolingsborg, gamla Slussen. Bilderna är privata! (eftertryck förbjudet utan upphovsmannens tillstånd)  • Comments(1)//svante.halmstadnytt.com/#post419

Flyktingfrågan

BilderPosted by svante Nov 20, 2015 11:29:35
20.11 -15
Säga vad man vill om flyktingfrågan, men den engagerar och skapar livaktiga diskussioner runt kaffeborden på våra arbetsplatser och i våra hem.
Här är en gullig bild som jag lånat från Per-Anders Svärds Tweat som i sin tur kopierat den från Oliver Willes something.
Ja, här är bilden - hoppas den är politiskt korrekt!?

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post417
Next »