Svante

Svante

Bibblan stängd idag

HalmstadPosted by svante Sep 19, 2017 10:33:20
Hej alla Halmstadbor. Visst är vi stolta över vårt fina nya biblioteket, beläget centralt och bra och med så många möjligheter till läsupplevelser, datorbrukande, intressanta föredrag och musikstunder ibland.
Idag däremot håller dom stängt pga uppdatering. Får ta tiden i akt att lyssna på radion, bra novell av kongolesen i radioappen, inläst av gamle proggaren Hans Mosesson och läsa Mankellboken "Kinesen" från 2007 Biblioteket
Rättelse. Jag skrev " kongolesen" som upphovsman till radionovellen. Ajaj. I själva verket är han från Nigeria och heter Chigozie Obioma. Romanen, inte novellen, heter Fiskarmännen. Rekommenderas varmt!

Idag, dvs torsdag den 21 sept, kan vi rekommendera en kaffe med tillbehör på Café Strandgatan(Immanuelkyrkan), där man dessutom kan vandra runt i en välhängd tavelutställning med Hallandskonstnärer, bl a. de namnkunniga Olssonbröderna, Hardy Strid med sina geometriska, färgstarka målningar och Michael Qvarsebo med sina måleriska, egensinniga katter. Biblioteket är öppet igen, bör kanske påpekas.

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post461

Prinsens minne löpartävling

HalmstadPosted by svante Aug 12, 2017 09:53:09
Dags för en halvmaratävling (eller miltävling) i vacker terräng utmed stränderna. Se mer via bifogad länk Start i Aleskogan, söder om Kattegattskolan kl 12.Ale.
Målgång på samma ställe Prinsens minne  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post460

Hamnfesten i Grötvik

HalmstadPosted by svante Jul 09, 2017 17:55:18
Satt alena framvör TV:n och tittade klart på ett avsnitt av "Better call Saul" Bra i och för sig, men jag hade suttit inne mest hela dan och nu var det dags att få frisk luft och se litet folk. Varför inte Hamnfesten i Grötvik tänkte jag. Verkade kul, enligt flyern som landat i postlådan: mat och dryck, lekande barn och så någon slags musikunderhållning.

Tänkt och gjort. Jag pinnade på för allt vad tygen höll på min gamla cykel (ej el-förstärkt.) Skulle maten räcka, skulle musik och dans fortfarande vara igång? Det var sådana frågor som ansatte mig, där jag susade framåt och nerför Grötviksbacken väjandes för fotvandrare och en kommunal buss. Jo, folk var där kvar, tyvärr ingen mat. Klart jag var ju sent ute. Men kunde där inte ens finnas en korvsnutt, kvarglömd på grillen och en vinslatt att liva upp humöret med. Nädå, loppmarknad, men med just inget som var något för mig, hoppborgar, lotterier - tja, men hur ofta vinner man?
Trivdes ändå med att gå omkring där på området, känna träbryggor under fötterna och skåda båtar, samt himmel och hav. Det unga bandet var igång och spelade en riktigt hyfsad version av Rolling stones "Honky tonk women". Sedan mest dansmusik "Leende guldbruna ögon" och det slags. De gamle svängde om och såg en aning lyckliga ut.

Några bilder blev det (i nedladdningsbart format, hoppas jag.)


  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post458

Lånecykel vid Österskans

HalmstadPosted by svante Feb 15, 2017 14:38:56
Såg i lokaltidningen, HP, att en ny idé med lånecyklar ska prövas i Hstd Lånecyklarna av paketmodell skulle demonstreras vid Österskans' baksida. Hoppas det blir Så. Allt för det goda syftet att minska bilismen i innerstan. smiley

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post453

Tidskapseln i parken

HalmstadPosted by svante Sep 08, 2016 14:33:12
8.9 -16
Riktigt varmt därute. Var väl 21 grader kanske 23. Soligt därtill och ovanligt stillastående – för att vara Halmstad alltså.

Gick en promenad utmed Nissan – som så många gånger förr. Ett par änder paddlade på med god fart bortåt fågelkolonin vid bibliotekets brygga. Jag vek in i Norre Katts park för litet angenäm svalka. Alldeles vid den vita plastskulpturen av ballerinan, placerad uppe i ett avkapat träd, fick jag syn på den lilla plaketten till ”Fornminnet över 1990-talet. Där stod: ”Det var den 28:e augusti 1999 som en s.k. tidskapsel grävdes ner här…” Här placerades alltså diverse ting som ska påminna framtidens hallänningar, ja alla intresserade människor men kanske mest arkeologiskt intresserade, om hur livet levdes då. på nittiotalet alltså. Först om 500 år blev det bestämt att den får och ska grävas upp. 500 år, vilken himla lång tid! Finns Halmstad ens kvar då eller har den låglänta staden översvämmats för länge länge sen.  • Comments(3)//svante.halmstadnytt.com/#post444

Hösten snart här

HalmstadPosted by svante Sep 01, 2016 12:05:09
1.9 -16
Hösten snart här
Guldgula kransar
Löven som dansar...

Ja, hösten tycks locka fram poeten i oss. Det är något med förändringen. Vädertillståndet som står och väger - ömsom kalla vindar, ömsom förföriska värmeskov och ljusglimtar som minner om sommarns nyss flydda dar.
Vi får hoppas på några fina brittsommardagar, eller hur?

Och visst är det skönt att cykla och känna vinden göra lagom motstånd mot ens framfart. Framåt, framåt ska man ju - det är bara så.

God höst!
Några mediatips: Bok "Där går han Del1" Författaren Ernst Brunner tar på nytt itu med sin biografi från barndomen i Seppandalen och framåt mot Tumba och högstadiet där. m.fl.
500 sidor bok är det. Poetiskt skriven merendels.
TVkanalen VH1 Med världshits inom populärmusiken som Justin Timberlake, Si, Adele
TVkanalen Mezzo för riktigt god men ej svår klassisk musik. Såg och lyssnade på underbart pianospel till orkester idag. Kompositör G Gershwin.

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post443

Mycket på gång i city

HalmstadPosted by svante Jun 15, 2016 13:44:23

15.6 -16
Mycket på gång i city, såg jag då jag tog cykelrundan bort till Café Strandgatan (Broccolipajen håller god smak) vidare förbi två musikgrupper som kämpar om uppmärksamheten - Bäst är det lilla jazzkapellet, tycker jag, med örhängena som klingar med snygga fraseringar - och vilket löd han har i trumpetsolona!
Inne på Hemköp för dagens ärenden. Fångades in av Water change som på ett skojfriskt sätt gör reklam för en god sak - att ge Ulands-barn tillgång till rent friskt vatten och en hygien som är värd sitt namn. Idén är att man ska bli månadsgivare och satsa ett par hundra i månaden. (Ursäkta om jag döpt om organisationen till vad den inte heter. men jag hörde väl inte på ordentligt.) Som vanligt alltså. Det lär bli åska till kvällen - hörde några smällar nyss men det gick över. Gardera med regn- och åskskydd!smiley

  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post439

GOTT NYTT ÅR

HalmstadPosted by svante Dec 31, 2015 17:02:48
HEJ ALLIHOP.
JAG VILL BARA PASSA PÅ ATT TACKA ER FÖR ERT INTRESSE AV ATT FÖLJA MIN BLOGG (OCH HEMSIDA) SAMT ÖNSKA ER ETT BÄTTRE, FREDLIGARE OCH HOPPFULLARE NYTT ÅR! 1916 - vad månde bliva? Keep on the good work!smiley  • Comments(0)//svante.halmstadnytt.com/#post423
Next »